Algemeen

Jong en oud zijn samen KERNgezond bezig!


BEESEL – Op woensdagochtend 7 maart vonden op basisschool Het Spick de smaaklessen plaats in het kader van het project KERNgezond. Niet alleen de kinderen van de groepen 5/6 namen hier aan deel maar ook de ouderen van Saam Dagbesteding.

Tijdens de gezamenlijke opening ontving Kars een mooie trofee voor zijn winnende foto van de maand. De trofee werd beschikbaar gesteld door Boots Sportprijzen. Hierna was het tijd om in 3 groepen aan de slag te gaan.

Bij het eerste onderdeel maakten de jongeren en ouderen samen een gezonde wrap door allemaal gezonde groenten klein te snijden en deze samen met de kipfilet op de wrap te doen. Één groepje maakt gezonde snackstengels door paprika, komkommer en bleekselderij in dunne staafjes te snijden en deze te serveren met een griekse yoghurt met bieslook.

Als andere onderdelen werd er in gemixte teams een voedingsquiz gedaan waarbij nagedacht, geroken en geproefd moest worden. Verder werden er spellen gespeeld die de ouderen vanuit de dagbesteding hadden meegenomen.

Jong en oud vermaakten zich zichtbaar met elkaar en aten als afsluiting ook samen de gemaakte wraps en snackstengels op. Een smakelijke en leuke afsluiter van wederom een geslaagde ochtend.

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  salontafel

  Wegens veranderen interieur massief eiken salontafel met 2 lades. 1.60 x 0.80 x 0.45. Lees meer
 • Headline 1

  Schuifladder Aluminium, 2x16 sporten

  Goede schuifladder, 2x16 sporten, gevelrollen, voor goede stabiliteit loopt hij aan onderzijde breed uit, is ook als reformladder te gebruiken Lengte: ingeschoven 432cm, maximaal uitgeschoven 725cm Altijd alleen privé gebruikt. Kan weg door aanstaande verhuizing. Lees meer
 • Headline 1

  Drie wandrekken white wash

  Deze drie wandrekken zijn white wash en bijna vierkant van vorm (circa 41 cm breed, 37 cm hoog en 10 cm diep). Door een lat aan de voorzijde, kunnen de rekken ideaal worden gebruikt. Aan de achterkant zitten twee bevestigingen per wandrek aan de bovenkant. Ze zijn als decoratie gebruikt bij een babykamer en zijn daarom z.g.a.n. De wandrekken staan netjes ingepakt klaar om opgehaald te worden of verzonden. Door de doorzichtige verpakking zijn de onderdelen nog te bezichtigen. Lees meer
 • Headline 1

  Vingino spijkerjas mt 128, amper gedragen.

  Vingino spijkerjas mt 128, amper gedragen. Vraagprijs 15 euro, bieden vanaf 10 euro.. Lees meer
 • Headline 1

  RIH Z850 H60

  RIH Z850 H60 27 versnellingen Lepper Lounger City zadel 2009, zgan, nauwelijks gebruikt Lees meer

Laatste reacties